Món
Internacional 22/02/2011

Gaddafi: "No dimitiré, lluitaré fins l'última gota de la meva sang"

El líder libi compareix per segona vegada des de l'inici dels disturbis des de l'edifici que va ser bombardejat el 1986 i diu ser víctima d'una teoria de la conspiració nord-americana.

Redacció
1 min
Gaddafi s'ha adreçat aquesta tarda al poble libi

BarcelonaGaddafi intervé a hores d'ara a la televisió estatal líbia, amb un missatge immobilista en el qual ha considerat que els mitjans de comunicació i els "agents estrangers" són responsables de la situació actual del país. "No deixaré el país i moriré com a màrtir quan tot s'acabi", ha explicat el líder libi, que considera el seu país "santuari de tots els màrtirs". En un altre punt de la seva intervenció, ha assegurat que la majoria de morts durant les revoltes són policies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Lluitaré fins a l'última gota de la meva sang", ha dit el líder des de l'edifici on va ser bombardejat el 1986. Gaddafi assegura que matarà a totes aquelles persones que s'oposin a la seva figura i "al poble libi". Per això ha llegit el Llibre Verd (les directrius revolucionàries socialistes que va escriure el 1973) davant la càmera i ha argumentat que la llei diu que "els que lluitin contra el poble o bé ataquin institucions han de morir".

La televisió estatal del país combina les imatges del dicador amb les d'una escultura on una gran mà aixafa un avió dels Estats Units.

Després de gairebé tres quarts d'hora de discurs, Gaddafi continua la lliçó amb un anàlisi personal de tota la geopolítica mundial. Recorda als libis que "Gaddafi va aixecar el país totxo a totxo" i que "la ciutat de Bengasi l'estan destruïnt els joves contractats pels nord-americans". El dictador libi no vol que els disturbis es converteixin en una "guerra civil, com passa a Somàlia", per això demana al poble que "tregui les rates [els opostiors al règim] al carrer".

stats