Líbia
Internacional 23/02/2011

Els primers testimonis que arriben des de Trípoli: "Allò semblava una guerra"

Dos enginyers que viuen a Catalanya van poder agafar un avió cap Itàlia ahir després d'hores de discussions a l'aeoport de Trípoli, que es troba en estat d'anarquia i on van poder entrar perquè ja duien un bitllet.

Josep Ferrer
1 min
Claro i Pensado a l'aeroport del Prat. ACN

El Prat del LlobregatRolando Claro i Marcelo Pensado, enginyers, han arribat aquest matí a l'aeoport des d'Itàlia. Són els primers testimonis que provenen de Trípoli i que expliquen a l'ARA la situació a la capital de Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El diumenge ens trobàvem al centre de la capital i cap a les quatre de la tarda ens van recomanar que ens tanquéssim a casa. A prop de la plaça Verda [des d'on teòricament Gaddafi difonia les manifestacions de suport al règim] es veia a gent amb bats de bèisbol, pals d'acer i matxets", ha assegurat Rolando Claro, que viu a Begues.

Tan bon punt va començar la repressió dels militars a la capital es van tancar al recinte de l'urbanització on viuen, a les afores de Trípoli, comentava la parella d'enginyers. El dilluns es van dirigir a l'aeoport internacional, atapeït de gent i on no es pot entrar sense un bitllet. Van tenir la sort que, tot i l'estat d'anarquia, van trobar un treballador de l'embaixada espanyola que els va ajudar a entrar amb el bitllet que ja havien comprat prèviament direcció Itàlia amb els avions que va enviar ahir el govern de Berlusconi.

Claro i Pensado treballen en un holding d'empreses espanyoles i viatgen sovint al Magrib.

stats