Internacional 22/12/2010

El Banc Mundial congela els fons per a Costa d'Ivori

França demana als seus ciutadans que abandonin el país i Alassane Ouattara, l'opositor de l'autonomenat president Laurent Gbagbo, declara que l'única solució al conflicte passa per l'ús de la força

Agències
1 min
Unes dones mostren trossos de carn durant una manifestació contra la violència

AbidjanFrança demana als seus ciutadans que marxin de Costa d'Ivori i el Banc Mundial congela els fons del país africà, arran de la violència després de les eleccions del 28 de novembre. El president sortint, Laurent Gbagbo, s'ha negat a deixar el càrrec, tot i que la comunitat internacional ha reconegut Alassane Ouattara com a vencedor. Els enfrontaments han deixat 50 morts i amenacen en reobrir la guerra civil de fa 7 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, l'equip d'Ouattara, a través del qui seria el seu primer ministre, Guillaume Soro, ha declarat que “l'única solució” per a la crisi és que la comunitat internacional consideri l'ús de la força contra Gbagbo.

Demanem als qui puguin sortir de Costa d'Ivori "que ho facin temporalment fins que la situació es normalitzi”, ha dit el portaveu del govern francès, François Baroin, a París. Hi ha 13.000 ciutadans francesos a l'excolònia.

stats