LÍBIA
Internacional 21/02/2011

Bloqueig informatiu a Líbia

La dictadura d'al-Gaddafi ha tallat internet des de dissabte passat. Les informacions i imatges arriben amb comptagotes a un país on no hi ha corresponsals ni enviats especials.

Redacció
2 min
El dictador al-Gaddafi porta 42 anys governant Líbia.

BarcelonaEl bloqueig informatiu de Líbia és total. Malgrat ser el tercer exportador de cru de la Unió Europea, al país gairebé no hi treballen periodistes i l'arribada d'informació i imatges de les revoltes és amb comptagotes. De la mateixa manera que va fer el govern egipci durant la primera setmana de les protestes, el règim d'al-Gaddafi ha censurat internet.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ho va anunciar l'empresa Arbor Networks, instal·lada a Massachusetts i que supervisa el tràfic de la xarxa a tot el món. Arbor Network assegura que el tràfic de línia des de Líbia i cap a Líbia es va desconnectar a les 00:15 GMT de dissabte. El tràfic de dades va tornar al cap d'unes hores però va caure difinitivament a les 21:55 GMT.

Les poques imatges que arriben de Líbia són gravacions de baixa qualitat a través de mòbil. Al-Jazira les ha anat traient gràcies a la col·laboració de videoaficionats. Ahir a la nit penjaven un enllaç de Flick on es mostraven les primeres imatges en alta resolució de Flickr, que després va distribuir Associated Press.

Aquestes condicions fan molt complicat saber realment què està passat a Líbia. Els últims recomptes de morts els ha anunciat l'organització de drets humans Human Rights Watch.

Les primeres imatges que van arribar des de Líbia eren una contramanifestació de suport al govern a la capital. I ara el fill del president, Sari al-Gaddafi, és un altre dels rostres més coneguts després d'haver comparegut davant la televisió pública per anunciar que no cessaria la repressió contra els manifestants.

stats