COSTA D'IVORI

Intent per pressionar el president sortint

La vaga general convocada per Ouattara fracassa a Abidjan, la ciutat més important del país

El president reconegut perd el pols per fer dimitir Gbagbo. Els ports d'Abidjan i San Pedro no aturen l'activitat i el districte comercial de Plateau obre oficines i comerços

La majoria de treballadors de la principal ciutat de Costa d'Ivori, Abidjan, no han seguit la convocatòria de vaga general feta pel president reconegut per la comunitat internacional, Alassane Ouattara. L'aturada era una mesura de pressió més contra el president sortint, Laurent Gbagbo, perquè abandoni definitivament el poder i doni pas al relleu a la presidència del país, després de les eleccions del 28 de novembre.


Els dos focus principals d'activitat econòmica d'Abidjan, el port del mateix nom i el de San Pedro i el districte comercial de Plateau, han continuat amb les operacions habituals. L'activitat portuària és transcendental per a l'exportació de cacau. Costa d'Ivori n'és el productor més gran del món. A Plateau, les oficines i les botigues s'han mantingut obertes durant tota la jornada.


D'altra banda, França ha acceptat com a ambaixador ivorià a París un diplomàtic designat per Ouattara, en un pas més per aïllar Laurent Gbagbo i pressionar-lo perquè deixi la presidència.

Més continguts de