COSTA D'IVORI

Washington s'ofereix a acollir-lo

Gbagbo es nega a abandonar el poder i rebutja l'oferta d'amnistia de la delegació africana

Segons un portaveu de la delegació conjunta de la Unió Africana i la CEDEAO, s'han plantejat les condicions per "facilitar" la sortida de Gbagbo de la presidència del país

La delegació de la Comunitat Econòmica d'Estats de l'Àfrica Occidental ha fracassat en l'intent de convèncer Gbagbo, tot i haver-li ofert una amnistia la possibilitat de mantenir els seus comptes corrents a l'estranger. Tampoc n'hi ha hagut prou amb l'oferiment de la Casa Blanca perquè s'instal·li als Estats Units. En acabar la reunió amb Gbago, la delegació, formada pels presidents de Kenya, Siera Leone i Benín, s'han reunit amb el president electe Alassane Ouatara, a qui tota la comunitat internacional reconeix com a guanyador de les eleccions del passat 28 de novembre.

La negativa del president sortint ha provocat una crisi a Costa d'Ivori que podria degenerar en una nova guerra civil. Fins a 179 persones han mort fins ara segons fonts de l'ONU i ja hi ha més de 18.000 refugiats a l'estat veí de Libèria. Els països africans i l'ONU han de decidir ara la com continuar després del fracàs de la darrera iniciativa mediadora i no es descarta una intervenció armada.


Més continguts de