COSTA D'IVORI
Internacional 28/12/2010

Gest de Gbagbo per rebaixar la tensió després de l'amenaça militar dels països africans de l'oest

El moviment juvenil que dóna suport al president sortint desconvoca una concentració. Els caps d'estat de Benín, Sierra Leone i Cap Verd visiten Gbagbo

Agències
1 min
Gbagbo (esq.) amb els caps d'estat de Benín i Sierra Leone.

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } El president sortint de Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo, ha fet un gest de distensió en la crisi política que es viu al país després de les eleccions presidencials del 28 de novembre. El líder del moviment juvenil que dóna suport a Gbagbo ha ajornat una concentració prevista per aquest dimecres a Abidjan, després que la Comunitat Econòmica dels Estats de l'Àfrica de l'Oest (CEDEAO) hagi amenaçat amb fer fora militarment el president sortint si no cedeix el poder en favor del guanyador dels comicis reconegut per la comunitat internacional, Alassane Ouattara.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Precisament tres caps d'estat de països de la CEDEAO (Benín, Cap Verd i Sierra Leone) s'han entrevistat amb Gbagbo i han valorat positivament la trobada. Tot i això, Gbagbo rebutja encara deixar la presidència i cedir-la a Ouattara.

Mentrestant, la missió de l'ONU a Costa d'Ivori ha informat que un soldat dels cascos blaus ha estat ferit després d'un atac a Abidjan per part d'una “multitud nombrosa”. Els fets s'han produït quan un comboi de tres camions amb 22 cascos blaus ha estat assaltat. En l'atac s'ha incendiat un dels tres vehicles.

stats