COSTA D'IVORI
Internacional 18/12/2010

El president sortint desafia la pressió internacional i exigeix que marxin les tropes de l'ONU i França

L'entorn del cap d'estat interí, Laurent Gbagbo, fa una crida "a la lluita" contra els partidaris del guanyador reconegut de les presidencials, Alassane Ouattara

Afp
1 min

Abidjan p { margin-bottom: 0.21cm; } El president sortint de Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo, ha endurit el to de les seves declaracions, després que la comunitat internacional li hagi reclamat que deixi el poder en favor del guanyador de les últimes eleccions, l'opositor Alassane Ouattara. Gbagbo ha exigit que marxin del país les forces de les Nacions Unides, que compten amb 10.000 cascos blaus, i l'exèrcit francès, amb vora 900 efectius.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A l'entorn més proper de Gbagbo, que va endarrerir l'anunci dels resultats de les presidencials, fins i tot han sorgit crides de preparació “a la lluita” contra els seguidors d'Ouattara. “Defensarem la dignitat i la sobirania del nostre país fins a l'última gota de la nostra suor”, ha assegurat el ministre de Joventut de l'executiu de Gbagbo.

L'ONU, la Unió Africana (UA), la Unió Europea (UE) i els Estats Units han amenaçat Gbagbo amb sancions perquè permeti el traspàs de poders, després dels violents enfrontaments entre partidaris dels dos candidats enfrontats que van provocar una trentena de morts a Abidjan.

L'edició electrònica del setmanari Jeune Afrique segueix l'evolució de la situació a Costa d'Ivori.

stats