COSTA D'IVORI
Internacional 05/04/2011

El president ivorià sortint es nega a reconèixer el cap d'estat legítim tot i les negociacions per la seva rendició

Laurent Gbagbo continua rebutjant la victòria d'Alassane Ouattara, mentre França i l'ONU negocien amb el seu entorn perquè deixi el poder

Agències
1 min
Gbagbo, en una intervenció a les Nacions Unides / REUTERS

Nova York/París p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } El president sortint de la Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo, manté la negativa a reconèixer la victòria electoral de fa quatre mesos del seu rival, Alassane Ouattara, malgrat que França i les Nacions Unides han iniciat negociacions amb el seu entorn per la seva rendició. Precisament l'ONU ha indicat que Gbagbo té la intenció de rendir-se i ha demanat protecció d'aquesta organització internacional. Així ho ha assegurat un representant de l'ONU a l'agència Reuters, que ha afegit que les negociacions perquè deixi el poder continuen. Aquesta agència havia indicat abans que Gbagbo s'havia rendit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } En la mateixa línia que l'ONU, la presidència francesa ha assegurat a l'agència AFP que hi ha “negociacions” però que “encara no hi ha rendició” del president sortint. Però, Gbagbo ha declarat que no reconeix la victòria del seu rival, Alassane Ouattara, una de les condicions que han imposat França i l'ONU perquè renunciï al poder. Ho ha fet en una entrevista a la cadena LCI, en què ha negat rotundament que s'estigui negociant la seva sortida.

L'inici de les converses entre l'entorn de Gbagbo i l'ONU i França perquè cedeixi el poder en favor del president sortint arriba després dels atacs de les forces del president ivorià reconegut, Alassane Ouattara, sobre posicions rivals, amb el suport de la missió de l'ONU al país (ONUCI) i les forces de l'exèrcit francès que hi estan destacades. Aquesta ofensiva ha debilitat molt les forces lleials a Gbagbo, que han demanat un alto el foc i han cessat les hostilitats.

stats