Egipte
Internacional 27/05/2012

L'home de confiança de Mubàrak condemnat a 7 anys de presó per corrupció

El secretari de la presidència, Zakaria Azmy, haurà de pagar també una multa de 6 milions de dòlars per malversació de fons públics

Efe
1 min
Imatge d'arxiu de l'exsecretari de la presidència egipci, Zakaria Azmy / AFP

El CaireUn tribunal penal del Caire ha condemnat aquest diumenge la mà dreta de Hosni Mubàrak, Zakaria Azmy, a set anys de presó per un delicte de corrupció. Azmy –que va dirigir la secretaria de la presidència d'Egipte durant més de dues dècades– haurà de pagar una multa d'aproximadament 6 milions de dòlars.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La sentència estableix que Azmy també és culpable que la seva dona i el seu cunyat participessin en la malversació de fons públics. Sobre aquest assumpte, l'esposa d'Azmy, Bahia Halaua, haurà de tornar els diners que ha obtingut de manera il·legal, mentre que el seu germà, Gamal Abdel Moneim, ha estat sentenciat a un any de presó.

El judici contra l'ajudant de Mubàrak va començar després que el viceministre egipci de Justícia, Asem al-Goharim l'acusés d'haver utilitzat el seu poder per guanyar grans quantitats de diners durant els anys que va ser al capdavant de la secretaria de la presidència.

stats