EGIPTE
Internacional 04/02/2011

Egipte es prepara per al "dia de la sortida"

Centenars de milers de persones es reuneixen a la plaça de l'Alliberament per demanar que "Mubàrak se'n vagi", tot i els enfrontaments dels darrers dies al Caire

Jonathan Wright / REUTERS
1 min
L'ambient a la plaça és festiu amb gent de totes les edats i d'arreu del país.

El CaireDesprés de les barricades i enfrontaments d'ahir amb els partidaris del president Hosni Mubàrak, una nova i enorme manifestació s'està gestant al cor de la capital, el Caire.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la plaça Tahrir el menjar i la beguda són gratis, sona la música i els ferits pels enforntaments amb els pro Mubàrak són homenatjats pels seus compatriotes.

Quan es passen els controls per entrar al recinte, el personal de seguretat és amable i divertit. "Benvingut" i "passa" són les paraules que se senten més. Quan enganxen un infiltrat, es diuen uns altres, "tranquils, tranquils", per portar-lo pacíficament fins als agents.

Per entrar a la plaça cal passar aquests controls molt exhaustius, poblats de personal de l'exèrcit que des d'aquesta matinada ha aflorat per tots els carrers de la ciutat. La presència de militars al carrers del centre del Caire és la tònica general després que els partidaris de Mubàrak es retiressin de les barricades ahir a la nit.

Alguns dels manifestants ja porten sis dies i nits dins l'àrea d'acampada que van establir el divendres passat, després de la gran manifestació "del milió". Hi ha tendes sobre la gespa, just al centre del que sol ser un gran nucli de trànsit a la capital.

La gent ha arribat de diferents punts del país, rics i pobres, eduacats i analfabets, urbanites i grangers, progressistes i islàmics, tots units per dir prou als 30 anys de règim de Hosni Mubàrak.

stats