EGIPTE
Internacional 26/01/2011

Més protestes contra el règim de Hosni Mubàrak

El Caire i Suez han tornat a ser escenari de manifestacions contra el president egipci. La policia ha llançat gasos lacrimògens i pedres contra els manifestants

Afp
1 min
La policia envolta els manifestants al centre del Caire.

El CaireProp d'un centenar de persones ha sortit avui als carrers del Caire per protestar contra el règim del president egipci, Hosni Mubàrak, l'endemà de les manifestacions que van acabar amb aldarulls al centre de la capital i a Suez. Així ho ha explicat la cadena de televisió qatariana Al-Jazira, que també ha assegurat que la policia ha disparat gasos lacrimògens i ha llançat pedres contra els manifestants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El ministeri d'Interior, que ha prohibit aquest matí qualsevol manifestació, ha confirmat que en els enfrontaments d'ahir a la nit entre policia i manifestants van morir tres manifestants i un policia, i hi va haver més d'un centenar de ferits. Les forces de seguretat han detingut avui almenys 500 manifestants arran de la prohibició. A més del centre de la capital egípcia, hi ha hagut protestes a la ciutat de Suez, a uns 130 quilòmetres del Caire. El moviment juvenil 6 d'Abril, que encapçala aquestes manifestacions, ja va convocar ahir noves mobilitzacions.

D'altra banda, un home d'origen egipci s'ha intentat immolar amb foc davant de l'ambaixada d'Egipte a la ciutat de La Haia, a Holanda. La policia holandesa han aconseguir reduir l'home quan era a punt de calar-se foc, després de ruixar-se amb un líquid inflamable.

stats