LÍBIA
Internacional 07/03/2011

Un dels fills de Gaddafi diu que si el seu pare deixa el poder Líbia caurà en una guerra civil

Saadi Gaddafi ho ha assegurat en una entrevista a la televisió àrab per satèl·lit Al-Arabiya. Un diari àrab també ha anunciat que té fonts fiables des de Bengasi que asseguren que Gaddafi estaria fent passos per deixar el poder

Agències
1 min

El CaireUn dels fills de Gaddafi, Saadi, ha dit que Líbia passaria a tenir una guerra civil si el seu pare abandonés el poder –la demanda de part dels rebels del país, segons la televisió àrab per satèl·lit Al-Arabiya.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Saadi, durant una entrevista amb el canal des del Caire, també ha dit que Líbia es convertirà en una nova Somàlia si les tribunes lluiten les unes contra les altres. Segons Reuters, les cites s'han llançat en breus titulars i Saadi no ha donat més detalls.

Un diari àrab, Sharq al Aswat, ha assegurat avui que el líder libi s'hauria mostrat a deixar el poder i abandonar Líbia a canvi que l'oposició li permeti abandonar el país amb tota seguretat tant per ell com per la seva família.

El diari assegura que "segons fonts líbies ben informades de la ciutat de Bengasi, la capital del rebels, Gaddafi ha enviat un delegat perquè parli en nom seu davant el Consell Nacional transitori i anunciï la seva diposició a abandonar el poder.

El líder libi hauria posat com a condició que se l'ajudi a abandonar el país i dirigir-se a l'estat que ell esculli, així com que tampoc se'l persegueixi a l'estranger i no se'l presenti davant de tribunals internacionals, d'acord amb l'edició digital del diari.

stats