Publicitat
Publicitat

Gaddafi es prepara per a una guerra que preveu llarga

El líder libi torna a comparèixer a la televisió estatal, recorda que "equiparà la població contra els agressors" i que "llançarà bombes per defensar el país". A l'est de Líbia, les tropes de Gaddafi abandonen la ciutat de Bengasi a la desbandada

El líder libi, Muammar al-Gaddafi, no s'arronsa davant de la intervenció estrangera. Després de tota una nit de bombardejos per mar i aire per part de les tropes de Gran Bretanya i França, el dictador ha tornat a comparèixer a la televisió pública per recordar a Occident que obrirà tots els dipòsits d'armes perquè la població es pugui defensar. "No abandonarem la nostra terra, l'alliberarem", ha dit.

També ha recordat que, si cal, "llançaré bombes per defensar el país". Gaddafi ja va amenaçar ahir a la nit a la coalició que lidera la intervenció a Líbia amb una "guerra per tot el Mediterrani". "Estem davant d'una gran creuada que cal guanyar", ha afegit.

A l'est del país, a Bengasi, l'ambient és menys tens però els hospitals encara atenen desenes de persones. La carretera d'Adjabia a Bengasi ha quedat completament alliberada de tancs i forces de Gaddafi després que els aliats bombardegessin intensament la zona durant la matinada. Els testimonis expliquen que els sequaços del líder libi estarien fugint a la desbandada de la zona i només quedaria la ferralla dels tancs de combat.

Les tropes rebels han aconseguit parar un atac per sorpresa de les tropes de Gaddafi aquesta nit i actualment intenten recuperar les posicions que havien perdut durant els darrers dies.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT