Costa d'Ivori
Internacional 07/04/2011

El rescat de l'ambaixador japonès provoca nous combats entre les tropes franceses i els lleials a Gbagbo

Diversos helicòpters han disparat contra les tropes del president sortint, que continua atrinxerat al seu búnquer. És el primer xoc després del fracàs de 'l'assalt final' de les forces d'Ouattara

Afp
1 min
Els habitants d'abidjan

AbidjanL'operació de rescat de l'ambaixador japonès a Costa de Marfil, Okamura Yoshifumi, ha provocat aquesta nit un nou enfrontament entre les tropes franceses de la missió Licorne i els partidaris del president sortint, Laureng Gbagbo. Yoshifumi havia quedat atrapat a l'ambaixada, situada a pocs metres del palau presidencial, on Gbagbo s'ha fet fort els darrers quatre dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El govern francès ha anunciat a través d'un comunicat enviat a l'agència AFP que les seves tropes han disparat des de diversos helicòpters, en resposta als "trets dels partidaris de Gbagbo des de l'interior i l'entorn de la residència presidencial" contra l'ambaixada nipona. A la zona s'hi troba també la seu diplomàtica francesa, amenaçada, segons aquesta versió, perquè els lleials a Gbagbo haurien instal·lat "armes pesants" a les teulades. L'ambaixador japonès va explicar que ahir el seu edifici va ser atacat per "mercenaris", amb coets i canons, amb el resultat d'un ferit i quatre desapareguts. El govern francès va assegurar que havia rescatat l'ambaixador i els seus col·laboradors, que ja es troben a la base militar francesa de Port-Bouët, al sud d'Abidjan.

Gbagbo, en canvi, ha denunciat l'acció com un complot per assassinar-lo. L'incident d'aquesta nit arriba després que les tropes d'Alassane Ouattara, el president electe reconegut per la comunitat internacional, llancessin "l'assalt final" sobre la residència del seu adversari, que va ser repel·lit. Gbagbo continua atrinxerat al seu búnquer després que fracassessin les negociacions liderades per França perquè abandoni el poder.

stats