TUNÍSIA - LÍBIA

Crònica des de la frontera

L'ACNUR xifra en més de 35.000 els refugiats que arriben a la frontera amb Tunísia

Milers de refugiats, la majoria egipcis, s’acumulen a la frontera de Ras Jdir, entre Líbia i Tunísia. La majoria no vol parlar amb la premsa per por de les reprèsalies de Gaddafi.

Segons les xifres d’ACNUR, ja són més de 35.000 els que han creuat el pas fronterer amb Tunísia, carregats de maletes, mantes, i tot el que han pogut arreplegar en la fugida.

Al voltant de la frontera ha crescut un campament improvitzat però ben organitzat, on es materialitza la solidaritat dels tunisians amb la revolta contra el dictador veí. Tendes on ofereixen entrepans de tomàquet i tonyina, aigua, iogurts, i també metges voluntaris que atenen els ferits pels atacs de bandes a la carretera de Trípoli.

Les informacions són contradictòries: n’hi ha que parlen de massacres, d’altres que diuen que tot està calmat. La gent amb qui hem pogut parlar per telèfon a Zawia confirmen que la ciutat està controlada pels rebels, que han establert controls al voltant de les ciutats i que s’estarien organitzant columnes armades per alliberar Trípoli.

Etiquetes

Més continguts de