L'Estat Islàmic reivindica un triple atemptat a Líbia amb 48 morts i més de 70 ferits

Segons un comunicat dels jihadistes, els atacs tenien com a objectiu el general Jalifa Hafter, a qui acusen d'haver ajudat l'aviació egípcia en els bombardejos al país

La branca de l'Estat Islàmic a l'est de Líbia ha assumit l'autoria del triple atemptat a Al-Qubbah, on han mort almenys 48 persones i més de 70 han quedat ferides. Segons un comunicat dels jihadistes, els atacs tenien com a objectiu el general Jalifa Hafter, a qui acusen d'haver ajudat l'aviació egípcia en els bombardejos contra Darna, bastió de l'Estat Islàmic a l'est de Líbia.

Egipte va bombardejar aquesta ciutat fa quatre dies com a represàlia per la difusió d'un vídeo que mostrava com membres de l'EI executaven una vintena d'obrers coptes a prop de Sirte, al centre de Líbia. En els últims mesos, els jihadistes dels estats veïns s'han fet amb el control de Darna, on han establert una franquícia de l'EI aprofitant el buit de poder que viu Líbia.

Els Estats Units han condemnat els atemptats i demanen crear un nou govern d'unitat nacional a Líbia, mentre que els ministres d'Exterior del sud d'Europa reclamen una "solució política" al conflicte preocupats per l'increment de la immigració a les fronteres europees del Mediterrani.

Més continguts de