LÍBIA
Internacional 21/02/2011

Els bombardejos a Líbia provoquen almenys 250 morts

Dos pilots militars deserten i fugen a Malta perquè es neguen a atacar la població civil. Els rumors que situaven Muammar al-Gaddafi a Veneçuela han estat desmentits pel govern de Caracas

Agéncies
1 min
Un pilot libi arriba a Malta

Trípoli p { margin-bottom: 0.21cm; } La capital de Líbia, Trípoli, viu els moments de màxima tensió des que van començar les revoltes, amb cadàvers als carrers i contínues ràfegues de trets. L'aviació líbia ha començat a bombardejar alguns barris de la ciutat per reprimir les protestes. Per ara, ja es calcula que el nombre de morts puja a almenys 250, segons ha citat Al-Jazeera. A més, les mateixes fonts, que citen veïns de la ciutat de Trípoli, la capital està plena d'homes armats que circulen en vehicles i obren foc sobre els civils.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El bombardeig s'ha iniciat poc després d'un tall en totes les comunicacions telefòniques a aquesta part del país.

Al barri de Ben Ashour alguns testimonis asseguren que la nit “ha estat un infern”. “Tot el barri està sense electricitat i se senten trets per tot arreu”, ha assegurat un testimoni. Un treballador d'una empresa petroliera ha explicat que ha vist “alguns cadàvers” pels carrers.

A Trípoli corren rumors que Muammar al-Gaddafi ha fugit del país amb els seus fills. Tot i això, el viceministre libi d'Afers Exteriors, Khaled Kaim, ha desmentit que el líder del país hagi fugit.

L'aeroport de la ciutat està totalment col·lapsat, amb centenars de persones, tant libis com estrangers, que intenten agafar un vol per sortir del país.

Dos pilots fugen a Malta

Dos pilots i coronels de les forces armades han volat fins a Malta, i un cop allà un d'ells ha demanat asil polític a les autoritats d'aquell país. La fugida s'ha produït després que rebessin ordres de bombardejar sobre la població, fet que s'han negat a fer.

stats