TUNÍSIA

L'escriptora Bensedrine reclama per a Tunísia un model propi sense intromissions

L'escriptora, periodista i activista prodrets humans tunisiana Sihem Bensedrine ha reclamat per a Tunísia un model propi de democràcia i ha demanat a Occident que no "imposi" el seu model, ja que la "democràcia tunisiana serà creada pels tunisians"

En una conferència celebrada al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona amb el títol  Tunísia avui, revolució o protesta?  , l'escriptora i periodista tunisiana ha acusat els països europeus d'"haver-se equivocat durant anys" amb Tunísia donant suport a líders autoritaris, i els ha demanat que "acompanyin" el país àrab en la seva transició, però que no "s'hi interposin". Carme Colomina, periodista d'internacional del diari ARA i enviada especial a Egipte la setmana passada, ha presentat la conferència.

Bensedrine, que fa un any que resideix a Barcelona, va tornar ahir de Tunísia, on ha passat les últimes setmanes per estructurar la posició de futur del Consell Nacional per les Llibertats a Tunísia, una organització que va fundar fa 12 anys i que "ha conduït la resistència" durant tot aquest temps.

Per Bensedrine, França i els països europeus "han de demanar perdó" per construir relacions entre iguals amb la nova Tunísia i ha afegit que els tunisians "no obliden" l'actitud de Sarkozy perquè "fins a l'últim moment" va oferir armes a l'expresident Ben Ali.

El "menyspreu" i la "ràbia" dels tunisians cap al mandatari francès és "inimaginable", ha dit.

L'escriptora ha equiparat les revolucions tunisiana i egípcia, ja que tots dos països "han patit" unes elits que havien d'"il·luminar el poble cap a la seva emancipació" i l'han traït "posant-se al costat del poder".

Bensedrine creu que Egipte haurà de pagar una "factura més gran" per la seva revolució a causa de la proximitat de l'Estat d'Israel i els seus interessos.

Més continguts de