LÍBIA
Internacional 06/10/2011

Gaddafi demana als libis que es manifestin de forma pacífica en contra dels "il·legítims"

En un missatge de veu difós per la televisió siriana Al-Rai, el dictador insta a la població a sublevar-se seguint el model de la Primavera Àrab

Efe
1 min
El dictador libi, Muammar al-Gaddafi, en una imatge d'arxiu del 2009, a Roma.

TrípoliEl dictador libi, Muammar al-Gaddafi, ha instat al poble libi a manifestar-se pacíficament en contra del Consell Nacional de Transició Libi (CNT), que considera "il·legítim", en un missatge d'àudio difós aquest dijous a través de la televisió siriana Al-Rai.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Manifesteu-vos pacíficament davant del món. Sigueu valents, vengeu-vos d'ells i sortiu als carrers", han subratllat Gaddafi, en parador desconegut, en el missatge de veu.

"Diuen que aquest Consell és el representant legítim del poble libi. A on ha guanyat legitimitat? L'ha escollit el poble libi? L'ha encarregat el poble libi?", s'ha preguntat.

També ha instat "als homes i dones a sortir a manifestar-se a les places i carrers de tots els pobles i ciutats". "No temeu a ningú, vosaltres sou el poble, els amos del dret i els habitants del país, ningú pot disparar-vos", ha subratllat.

Gaddafi està desaparegut des de finals d'agost, quan va caure Trípoli, la capital. Les tropes rebels combaten a les portes de Sirte, la ciutat natal del dictador.

stats