LÍBIA
Internacional 08/03/2011

L'oposició líbia renuncia a la proposta de negociació de Gaddafi

L'aviació del règim continua bombardejant l'est de Líbia. L'oposició ignora el diàleg ofert pel dictador, segons el Consell Nacional de Bengasi i Al-Jazira

Redacció
1 min
Un soldat de l'oposició a les afores de la ciutat petroliera de Ras Lanuf. GETTY

BarcelonaContinua la forta ofensiva aèria de les forces de Gaddafi a l'est del país. A només 95 quilòmetres de Trípoli. Segons Al-Jazira hauria caigut la ciutat de Zaouia després de cinc dies d'enfrontaments entre rebels i partidaris del règim.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu del Consell Nacional, el comitè que organitza l'oposició, ha confirmat a Reuters que han rebut el contacte d'un representant de Gaddafi que busca negociar la sortirda del líder. "Rebutgem això. No negociarem amb algú que ha vessat sang líbia i ho continua fent. Per què hauríem de confiar en aquest paio?", ha explicat Mustafa Gherini, un portaveu del Consell.

La cadena per satèl·lit Al-Jazira va informar ahir a la nit que el líder libi hauria ofert negociar però l'oposició s'hi negaria. Tot i això, France Press deia aquest matí que un líder rebel assegura que no demanaran judici contra Gaddafi.

Denúncia del Consell de Cooperació del Golf

El Consell de Cooperació del Golf Pèrsic (CCG), una coalició similar a la de la Unió Europea però a la regió, ha decidit aquesta matinada que condemna les massacres perpetrades a Líbia i considera que són "inacceptables". Per això s'uneix a la proposta de França i Gran Bretanya d'imposar una zona d'exclusió aèria a Líbia. El Consell està integrat per Qatar, Kuwait, Aràbia Saudita, Oman, Iemen i Bahrain.

stats