ÀFRICA
Internacional 25/02/2012

Nelson Mandela "està estable després d'una operació a l'abdomen"

Fonts governamentals diuen que probablement Mandela rebrà l'alta aquest diumenge. El líder de la lluita contra el règim racista de l'apartheid estava sota vigilància mèdica per complicacions respiratòries des del gener de 2011

Reuters
1 min
Nelson Mandela en una foto d'arxiu. AFP

JohannesburgL'expresident de Sud-àfrica, Nelson Mandela, ha ingressat aquest dissabte en un hospital "per sotmetre's a una operació per uns forts i persistents dolors abdominals" que necessitaven "atenció mèdica especialitzada", segons han dit fonts oficials a la cadena britànica BBC. Segons aquestes fonts governamentals, és probable que Mandela sigui donat d'alta aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'actual president sud-africà, Jacob Zuma, ha dit que Mandela "està animat i es troba bé". Representants de la Presidència han demanat "respecte per la seva privacitat i la de tota la seva família durant el procés"

Sota vigilància mèdica

Mandela va retirar-se de la vida pública fa vuit anys i la darrera vegada que va aparèixer en públic va ser durant la Copa Mundial a Sud-àfrica el 2010.

El líder de la lluita contra el règim racista de l'apartheid sud-àfrica està sota vigilància mèdica des que el gener de 2011 va ser ingressat en un hospital de Johanesburg per una complicació respiratòria.

El Premi Nobel de la pau de 1993 va ser donat d'alta al febrer de l'any passat i va tornar a la seva casa de Houghton, a Johanesburg.

Dies abans de complir 93 anys, el juliol de 2011, l'expresident va ser traslladat a la seva casa de Qunu, on va passar la seva joventut, acompanyat d'un equip mèdic.

stats