Internacional 15/12/2012

Mandela supera amb èxit una operació de pedres a la vesícula biliar

Mandela ja va ser ingressat el 8 de desembre per una infecció pulmonar

Efe
1 min
Mandela "està bé", segons els metges, després de diverses proves

NairobiL'expresident sud-africà Nelson Mandela, de 94 anys, ha estat sotmès aquest dissabte a una endoscòpia per a l'extracció de càlculs biliars, i s'està recuperant de l'operació, segons ha informat la presidència de Sud-àfrica en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Aquest matí, a l'expresident se li ha efectuat una operació a través d'una endoscòpia per a l'extracció de càlculs (trossos de material sòlid que es formen dins d'un òrgan)", ha afirmat el portaveu del govern, Mac Maharaj, en una nota.

"L'operació ha tingut èxit i Madiba [nom amb què es coneix popularment Mandela] s'està recuperant", ha indicat el portaveu.

El passat 8 de desembre, Mandela va ingressar en un hospital de Pretòria per sotmetre's a un sèrie d'anàlisis que, segons explica aquest dissabte el comunicat, "van revelar la recaiguda d'una infecció pulmonar i que Madiba havia desenvolupat càlculs".

Fins ara el govern sud-africà només havia divulgat la infecció pulmonar com a causa de l'hospitalització de l'expresident, premi Nobel de la pau 1993.

stats