Egipte
Internacional 24/05/2011

L'expresident egipci, Hosni Mubàrak, serà jutjat per la mort de 850 manifestants i per corrupció

Tant el poble com l'Exèrcit aposten perquè es depurin responsabilitats. El fiscal acusa l'excap d'Estat de "planificar" la mort dels civils

Redacció
1 min

El CaireEl Fiscal General d’Egipte, Abdel Meguid Mahmoud, ha anunciat que el Tribunal Penal d'El Caire jutjarà l’expresident egipci, Hosni Mubàrak i els seus dos fills, Alaa i Gamal, per la mort de 846 civils, durant la repressió ordenada per silenciar les revoltes populars que demanaven la dimissió del líder egipci, a principis d'any.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La fiscalia acusa els tres homes d’“haver planificat la mort dels participants en les manifestacions pacífiques del 25 de gener”.

Mubàrak i els seus dos fills són en presó provisional. L'expresident, de 83 anys, és a l’hospital residencial de Charm el-Cheikh, al Mar Roig, on va ingressar el mes passat després de patir una crisi cardíaca mentre l’interrogaven. Alaa i Gamal són a la presó cairota de Tora.

No hi haurà amnistia

Centenars d’egipcis van congregar-se divendres passat a la plaça Tahrir per assegurar que “no perdonaran els criminals”. Per la seva banda, des de l'exèrcit egipci, al càrrec del país des de la dimissió de Mubàrak, han afirmat que no pensen amnistiar-lo, per molt que l'excap d'Estat demani perdó públicament.

stats