EGIPTE

Les protestes contra el president Mubàrak a Egipte ja han causat un centenar de morts

Massiva manifestació a El Caire per forçar la marxa de Mubàrak

La televisió egípcia Nile TV anuncia que el govern de Mubàrak ha dimitit de forma oficial. El president ha a anunciat aquesta matinada profundes reformes


De res ha servit el toc de queda: desenes de milers de cairotes han desafiat l'ordre de les autoritats i s'han congregat al centre de la capital egípcia. Els tancs tampoc no han impedit que la gent s'hi aplegui i cantin "no violència" i "marxa, marxa", en referència al president Mubàrak, que ha intentat aplacar els ànims amb la dimissió en bloc del seu govern.

Els recomptes no oficial fets pels mitjans de comunicació àrabs apunten que avui hi ha hagut 25 morts al Caire, 26 a Alexandria i 35 a Suez de resultes de les protestes contra Mubàrak. Els manifestants continuen al carrer desafiant el toc de queda que ha començat a les 4 de la tarda.

Vuit d'aquestes morts s'haurien produit s'han produit a presó d'Abu Zaabal, al nord-est del Caire, quan vuit reclusos volien fugir i s'han enfrontat a la policia. Cap d'ells ha aconseguit escapar-se i 123 més han resultats ferits.

La televisió egípcia Nile TV ha anunciat que tot el govern de Mubàrak, representat pel primer president Ahmed Nazif, ha dimitit. Aquest canvi de govern sorgeix de la promesa feta aquesta matinada pel president d'Egipte, Hosni Mubàrak, que va comparèixer per primera vegada des de dimarts i ha dit que no renunciarà al càrrec.

Tot i la decisió del govern, les protestes continuen a les principals ciutats del país. A Alexandria i Suez la policia ha decidit perseguir els manifestants amb cotxes blindats, segons les imatges difoses per Al-Jazira.


Etiquetes

Més continguts de