ÀFRICA
Internacional 03/02/2012

Crisi alimentària al Sahel

Més d'un milió d'infants necessiten tractament contra la desnutrició en aquesta regió de l'Àfrica, segons l'Unicef

Ara
1 min
Cues per aconseguir aigua i menjar el juny a la Banya d'Àfrica. REUTERS

BarcelonaLes Nacions Unides han anunciat aquest divendres que Somàlia ha superat ja la greu crisi humanitària declarada el juliol passat, però la situació d'inestabilitat persisteix. Superat el primer pla de xoc gràcies a la combinació d'ajuda humanitària massiva i una collita excepcional –malgrat la sequera i fam–, els esforços d'Unicef se centren ara en una altra regió de l'Àfrica: el Sahel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Més d'un milió d'infants menors de 5 anys necessiten rebre tractament contra la desnutrició aguda greu en aquesta regió africana, que comprèn el Txad, Mauritània, el Níger, Mali, Burkina Faso, el Senegal, el nord del Camerun i Nigèria.

Segons l'Unicef, l'escassetat de pluges ha perjudicat les collites i ha deixat en situació precària comunitats senceres. En algunes zones de Níger, per exemple, la collita de cereals d'aquest any s'ha perdut completament i, entre altres, estarà un 14% per sota de les necessitats de consum de la població. A més, existeixen importants agreujants com l'increment del preu dels aliments, entre altres causes significatives.

stats