França
Internacional 24/01/2011

Sarkozy reconeix no haver actuat amb prou temps a Tunísia i promet un paquet d'ajudes d'emergència

El president de França justifica no haver intervingut abans perquè no van anticipar la magnitud de la revolta i per no ser acusat d'intervenir una antiga colònia

Agències
1 min
Sarkozy explica les claus de la presidència de torn del G20.

París p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } El president francès, Nicolas Sarkozy, ha dit avui que França oferirà ajuda d'emergència a Tunísia ja que es tracta d'una antiga colònia del nord d'Àfrica que s'enfronta a una transició cap a un nou govern. Tot i això, Sarkozy ha defensat no haver intervingut durant la crisi política a l'excolònia i haver donat suport a l'expresident Ben Ali fins just abans que abandonés el país. Considera que calia anar en compte perquè en qualitat d'antiga potència colonitzadora havia de tenir una “obligació de reserva” perquè no se'l titllés d'intervencionista.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap d'estat francès ha negat ser el principal pilar del règim de Ben Ali i ha recordat que la major part de l'oposició tunisiana a l'exili vivia a França tot i les tensions diplomàtiques que això provocava amb l'antic govern. A més a més, Sarkozy ha afegit durant la roda de premsa en motiu de la presidència de torn del G20, que la seva màxima prioritat serà reformar el sistema monetari internacional.

stats