Set persones han mort en un atemptat a Somàlia als afores de l'aeroport de Mogadiscio

La milícia islamista Al-Shabaab ha reclamat l'autoria de l'atac amb cotxe bomba

Set persones han mort aquest dijous en un atac amb cotxe bomba perpetrat a la sortida de l'aeroport de la capital somali Mogadiscio.

Aquest aeroport alberga diferents oficines diplomàtiques i de l'ONU, així com una base de la Missió de la Unió Africana a Somàlia (Amisom). Per això, precisament, aquest aeroport està fortament custodiat.

Arran de l'atemptat, les tendes de fora de l'aeroport estaven en flames, també hi havia un cadàver cremant-se a prop d'un vehicle.

"Un cotxe carregat amb explosius ha esclatat davant d'una botiga de te als afores de l'aeroport", ha confirmat a Reuters el coronel policial, Abdikadir Ahmed. Arran de l'atemptat, ha explicat, hi ha set morts i quinze ferits. "Molts cotxes s'han cremat. Creiem que Al-Shabaab està darrera de l'atac".

Per la seva part, Ahmed Omar, un treballador de l'aeroport, ha assegurat que primer hi ha hagut una explosió ensordidora i després "el cel estava cobert de fum".

El grup islamista Al-Shabaab confirma ser l'autor de l'atemptat

Un portaveu de Al-Shabaab, la milícia islamista vinculada a Al-Qaida que opera a Somàlia, ha reclamat ser l'autor de l'atac dirigit a treballadors de les Nacions Unides.

"Hem atacat un comboi de l'ONU", ha dit a Reuters Sheikh Abdiasis Abu Musab, portaveu de les operacions militars d'Al- Shabaab, que ha afegit que ha estat un atemptat suïcida.

Segons Musab, "tres homes blancs de l'ONU" - una referència els estrangers - "han mort en l'explosió, juntament amb tretze soldats somalis que els custodiaven".

No obstant, la policia, de moment, ha comptabilitzat almenys set morts i quinze ferits, mentre que un funcionari de l'ONU ha assegurat que no hi ha personal de l'organització entre els morts o els ferits.

El 2011, les tropes de pau de la Unió Africana van expulsar Al-Shabaab de Mogadiscio, però des de llavors, el grup armat ha dut diversos atemptats a la ciutat dirigits a funcionaris del govern i els ciutadans estrangers.

Més continguts de