Internacional 14/09/2012

Els assalts arriben al Sudan: una multitud ataca les ambaixades d'Alemanya i el Regne Unit a Khartum

Els manifestants han cremat la bandera alemanya i han erigit una bandera islamista. Les protestes anti-Occident s'estenen com la pólvora. Una persona ja ha mort al Líban i diverses al Iemen

Ara
2 min
Un ferit al Caire. REUTERS

BarcelonaLa indignació contra Occident s'ha estès com la pólvora per tot el món musulmà. Si bé les ambaixades dels Estats Units han sigut fins ara el focus d'atenció, aquest divendres les manifestacions s'han estès a d'altres seus diplomàtiques d'Occident.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Recollim les mobilitzacions per països:

- Sudan

Uns 5.000 manifestants islamistes han atacat les ambaixades d'Alemanya i el Regne Unit a la capital del Sudan, Khartum. Els manifestants han cremat la bandera alemanya i l'han substituïda per una d'islàmica, segons informa Reuters. Una multitud continua dalt de les tanques de l'edifici i ha cremat la façana. La policia ha respost amb gasos lacrimògens.

- Líban

Una persona ha mort en els xocs entre policia i islamistes en una zona propera a la visita del Papa, segons informen els serveis de seguretat libanesos.

- Egipte

Al Caire, la policia ha disparat gasos lacrimògens contra mig miler de manifestants mentre centenars de persones es manifestaven a la plaça Tahrir després d'haver sortit de les pregàries. El president d'Egipte, Mohammed Mursi, ha demanat als mobilitzats que protestin de forma pacífica.

- Iemen

A la capital, Sanà, la policia ha tornat a disparar contra els manifestants davant del complex dels EUA. Durant les mobilitzacions de dijous van morir diverses persones.

- Gaza

Centenars de palestins s'han manifestat per segon dia consecutiu contra els Estats Units. Els ministre de Béns Religiosos Musulmans del govern de Hamàs ha demanat als manifestats de "boicotejar els productes nord-americans" i hi ha convocades manifestacions durant tota la jornada.

- Síria

Més de 200 manifestants s'han reunit davant de l'ambaixada dels Estats Units a Damasc, tancada arran del conflicte que enfronta el país. Enarboren la bandera siriana i porten retrats del president Baixar al-Assad.

- Afganistan

Les autoritats de Kabul han activat totes les alarmes i han prohibit l'accés a YouTube per evitar que es visualitzi el vídeo que es burla del profeta Mahoma. S'ha demanat als occidentals que evitin sortir al carrer.

- Iran

Milers de persones criden "Mort a Amèrica" i "Mort a Israel" al centre de Teheran.

- Bangla Desh

Per segon dia consecutiu, més de 10.000 persones han inundat el centre de Dacca.

stats