LÍBIA
Internacional 09/03/2011

Dos jets privats de Gaddafi es dirigeixen a Brussel·les

Tres avions privats del règim libi han sortit de Trípoli i haurien aterrat al Caire i a Brussel·les, amb l'objectiu de participar en les reunions de la UE i l'OTAN a finals de setmana, segons el ministre d'Exteriors italià

Redacció
2 min

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors italià, Franco Frattini, ha assegurat que "un avió libi ha aterrat de forma segura" al Caire, mentre dos més "estarien volant en direcció a Brussel·les" amb funcionaris del règim de Gaddafi, durant una intervenció en la Cambra de Diputats italiana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els emissaris amb destí a Brussel·les tindiren la intenció de participar en les reunions de la Unió Europea i l'OTAN sobre la crisi líbia de dijous i divendres, segons Frattini.

Tot i això, Frattini ha precisat que tot el que coneixia era per agències de comunicació i que s'encarrgaria de "verificar el que està passant".

La notícia s'avançava el dimecres al migdia amb una informació similar d'Al-Jazira. EL canal per satèl·lit informava que tres jets privats del líder libi Muammar al-Gaddafi s'haurien enlairat des d'una base militar a prop de Trípoli.

Karl Stango-Navarra, un corresponsal a la Veletta –la capital de Malta– ha explicat a Al-Jazira que els tres jets estan volant en direccions oposades. "Un estaria a Viena, un altre a Atenes i l'últim al Caire", segons Stango-Navarra.

L'avió en direcció a Egipte ja hauria aterrat al Caire amb un alt comendament militar libi a bord, que s'hauria reunit amb el primer ministre del país i diversos militars, segons Al-Jazira.

Tot i això, un portaveu de la junta militar que governa Egipte no ha pogut confirmar si aquest aparell ha aterrat a Egipte i si, com sosté Al-Jazira, en la reunió espentada hi participa el cap del Consell Suprem de les forces armades, el mariscal de camp Husein Tanatui.

Paral·lelament, Grècia ha confirmat que un avió privat libi ha passat pel seu espai aeri en direcció al Caire, encara que no han pogut precisar si a bord hi viatjava algun familiar del coronel.

stats