Internacional 20/01/2013

Troben 25 nous cadàvers sense identificar a la planta de gas d'Algèria

Les autoritats han començat aquest diumenge una investigació en el lloc del segrest. La troballa dels cossos elevaria el nombre oficial de víctimes de 55 a 80, segons el canal algerià Ennahar

Efe
1 min

AlgerDesprés de quatre dies de segrest i més de 72 hores d'ofensiva de l'exèrcit algerià, el govern de Bouteflika comença a investigar què va passar realment a la planta de gas explotada per BP i Statoil. Segons el balanç oficial, 23 ostatges i 32 terroristes haurien mort en les instal·lacions, però aquest diumenge una televisió algeriana, Ennahar, ha informat de la troballa de 25 cadàvers sense identificar a In Amenes. Si realment es confirmessin les morts, la xifra de víctimes del segrest i l'assalt de les forces armades algerianes augmentaria de forma substancial, de 55 a 80.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

De fet, el ministre algerià de Comunicació, Mohamed Said, ja ha advertit aquest matí de diumenge a través de la ràdio nacional que aquestes xifres podrien no ser definitives i que podrien augmentar en les pròximes hores, a mesura que avancin les investigacions. En aquest sentit, ha insistit que les tasques de recerca i rescat s'allargaran durant hores a la planta, que va ser assaltada el passat diumenge per una banda de jihadistes que exigien la fi de la intervenció militar estrangera a Mali. Segons les autoritats, abans de l'operació sagnant de rescat final, les forces algerianes van aconseguir alliberar 792 ostatges, procedents de 107 països diferents.

Japonesos i britànics, desapareguts

Fins ara, el Japó ja ha advertit que li manca informació sobre deu dels seus ciutadans que presumptament estaven retinguts a la planta, mentre que el Regne Unit ha xifrat en tres els morts i tres el nombre de desapareguts britànics.

stats