TUNÍSIA

Tres dies després de la fugida de Ben Ali

El primer ministre ja compta amb govern d'unitat

Tres ministres de l'executiu anterior repeteixen i membres de l'oposició entren al gabinet que ha de supervisar la transició política fins a les eleccions democràtiques

Tres dies després que les revoltes a Tunísia acabessin amb la fugida del president del país, Ben Ali, el primer ministre Mohamed Ghannouchi ha anunciat la formació del govern d'unitat que ha de supervisar la transició política fins a unes eleccions democràtiques. El nou executiu, que dirigirà el mateix Ghannouchi inclourà membres de l'oposició democràtica, tot i que els ministres d'Interior, Afers Estrangers es mantindran en el càrrec.

 

La creació del nou govern arriba després d'un matí marcat per nous enfrontaments entre la policia i manifestants que han reclamat que el partit oficialista RCD, el del president Ben Ali, abandoni definitivament el poder. Les forces de seguretat han fet servir canons d'aigua, gasos lacrimògens i trets per dispersar les protestes. Els aldarulls més greus s'han produït al centre de la capital, Tunis, tot i que també hi ha hagut manifestacions a Gafsa, al sud-oest del país.

Més continguts de