TUNÍSIA

Desesperació de la població jove sense feina

Onada de protestes juvenils contra l'atur

L'enterrament del jove venedor ambulant per les cremades que es va fer després d'immolar-se provoca una allau de queixes amb tres víctimes mortals més

La mort d'un jove venedor ambulant aquest dimecres per les cremades que es va provocar ell mateix el 17 de desembre quan intentava immolar-se ha desencadenat una onada de manifestacions a Tunísia de joves per protestar contra l'atur. Fins a 5.000 persones han format un seguici en l'enterrament d'aquest jove prop de la ciutat de Sidi Bouzid, al centre-oest del país africà, en què s'han escoltat crits de venjança i contra el govern.


El moviment de protesta ha deixat fins ara quatre víctimes mortals. A més de la mort del jove, dos manifestants han mort després de rebre uns trets i un altre ha perdut la vida després de llençar-se als cables elèctrics d'un pal. El govern tunisià qüestiona aquesta última mort i ja ha encarregat una investigació. La desesperació de la població ha portat precisament a les autoritats a tallar l'electricitat aquest dimecres a Sidi Bouzid per evitar la mort d'una dona i els seus tres fills, que intentaven fer el mateix que el jove mort.


La primera víctima, un llicenciat de 26 anys a l'atur, es va intentar immolar el 17 de desembre davant les oficines de la policia municipal de Sidi Bouzid per protestar perquè li havien confiscat les fruites i verdures que venia al carrer. La seva desesperació reflecteix el clima de tensió que es viu al país per la desocupació juvenil.

Més continguts de