TUNÍSIA

Primera reunió de l'executiu de transició

El govern provisional decreta l'amnistia dels presos polítics i la legalització de tots partits

Continua la pressió contra el gabinet del primer ministre Mohamed Ghannouchi amb noves manifestacions arreu del país per la dissolució del partit de l'antic règim

El nou govern provisional de Tunísia ha decretat l'amnistia de tots els presos polítics i la legalització de tots els partits polítics, en una jornada que ha estat marcada per noves manifestacions als carrers de la capital, Tunis, i arreu del país. La decisió s'ha produït després que l'executiu de transició, amb cinc ministres que ja han plegat prèviament, s'hagi reunit per primera vegada.

 

Les protestes han tornat a anar dirigides contra el Reagrupament Constitucional Democràtic (RCD), el partit del règim del president Ben Ali. Els manifestants s'han dirigit a la seu central d'aqusta formació per reclamar que es dissolgui. També critiquen que s'ha alliberat només un centenar de persones empresonades durant els 23 anys de presidència de Ben Ali. Durant les manifestacions s'han produït trets a l'aire per part d'algun soldat per controlar les protestes.

Més continguts de