TUNÍSIA
Internacional 19/01/2011

Noves manifestacions contra el govern provisional

Els carrers del centre de la capital i les ciutats on es va forjar la revolta tornen a ser escenari de protestes. Segons la BBC, s'investigaran els béns del dictador Ben Ali

Reuters
1 min
Manifestació a Tunísia contra el nou govern.

Tunis p { margin-bottom: 0.21cm; } Centenars de persones han tornat a tornar a sortir avui als carrers de Tunis i per protestar contra el nou govern format després de la fugida del president Ben Ali. Les manifestacions contra la presència de membres de l'antic règim dictatorial han tingut lloc el dia abans que l'executiu té previst reunir-se per primera vegada. Sidi Bouzid, Regueb, Kasserine, i Thala, les poblacions on es va gestar la revolta popular, també han estat escenari d'aquestes protestes, segons informa el setmanari Jeune AfriqueJeune Afrique.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A la pressió de la població al primer ministre tunisià, Mohamed Ghannouchi, s'afegeix la dels membres de l'oposició, que li reclamen un trencament amb el règim anterior. Quatre membres que van formar part inicialment de l'executiu d'unitat ja l'han abandonat.

D'altra banda, la BBC assegura que fiscals de Tunísia han obert una investigació sobre els béns de l'expresident tunisià Ben Ali. Precisament aquesta decisió té lloc el mateix dia que el govern de Suïssa hagi anunciat que congelarà els fons del dictador en aquell país. També farà el mateix amb els del president sortint de Costa d'Ivori, Laurent Gbagbo, que es nega a abandonar el càrrec des de finals de novembre passat.

stats