TUNÍSIA
Internacional 09/01/2011

Enfrontaments entre la policia i manifestants contra l'atur deixen fins a quatre morts i sis ferits

Testimonis de les protestes al centre-oest del país asseguren a France Press que hi ha hagut quatre víctimes, mentre que el ministeri d'Interior tunisià en confirma dues

Agències
1 min
Manifestació a Tunis de solidaritat amb les víctimes de Sidi Bouzid

Tunis p { margin-bottom: 0.21cm; } Nous enfrontaments entre manifestants contra l'atur i policia a Tunísia han deixat aquest dissabte al vespre quatre persones mortes i sis més de ferides, segons un balanç de l'agència France Press a través de testimonis. De la seva banda, el ministeri tunisià d'Interior ha assegurat que en aquests aldarulls s'han produït dues morts i han resultat ferides vuit persones. Les víctimes d'aquest dissabte s'han produït quan les forces de seguretat han disparat contra uns manifestants en una població al centre-oest de Tunísia propera a la frontera amb Algèria.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'onada de protestes contra l'atur i la precarietat social ha derivat en una revolta contra el govern per reclamar més llibertats. Van començar quan un jove venedor ambulant es va immolar el 17 de desembre a Sidi Bouzid, al centre de Tunísia. El noi de 26 anys va morir dimarts passat per les cremades. Precisament un altre home s'ha immolat aquest dissabte en aquesta mateixa localitat.

La Unió General de Treballadors Tunisians (UGTT), l'únic sindicat reconegut al país, ha donat suport a les reivindicacions dels manifestants, que ha qualificat de “legítimes”. En una assemblea celebrada aquest dissabte a Tunis, la capital, un responsable de la central sindical ha criticat l'actuació policial.

stats