ÀFRICA
Internacional 17/03/2012

Uganda respon amb un altre vídeo a la campanya viral Kony 2012

El primer ministre ugandès apareix durant 9 minuts a YouTube replicant a l'ONG Invisible Children. Assegura que el Senyor de la Guerra no és al seu país

Reuters
1 min

KampalaDues setmanes després del llançament de la campanya Kony 2012, el govern ugandès respon. I no ho fa d'altra manera que també amb un vídeo. El que no està clar encara és si el format d'aquesta altra campanya de defensa del paper de Kampala tindrà també desenes de milions de visites, com el del director Jason Russell per aconseguir capturar aquest general ugandès acusat de reclutar nens i nenes soldat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El primer ministre ugandès, Amama Mbabazi, assegura en un vídeo de 9 minuts penjat a YouTube que el Senyor de la Guerra, Joseph Kony, no es troba actualment al seu país. Ho fa en un posat seriós, estàtic, i gens breu. La imatge capta Mbabazi assegut en una taula i amb les banderes oficials al darrere. Durant els 9 minuts de duració només es mouen els seus llavis.

"La campanya Kony 2012 s'equivoca en no deixar un punt crucial clar. Joseph Kony no és a Uganda", replica el líder ugandès a YouTube. Al vídeo s'hi ha sumat una nova campanya per Twitter amb el 'hasthag' #KonyisntinUganda.

"Uganda no està en conflicte. Uganda és moderna, un país desenvolupat que gaudeix de pau, estabilitat i seguretat", ha afegit, i ha insistit que el vídeo Kony 2012 no representa la situació actual en aquest país de l'est de l'Àfrica.

stats