ALGÈRIA

Onada de canvi al món àrab

La policia algeriana reprimeix amb duresa les protestes i fereix de gravetat un diputat

Un diputat de l'oposició està greument ferit després que 10 policies l'hagin acorralat durant les protestes. Continuen els disturbis a Alger, on hi havia prevista una manifestació antigovernamental per aquest matí.

Un diputat del partit Unió per la cultura i la democràcia, Tahar Besbes, està greument ferit després d'un enfrontament amb la policia durant la marxa organitzada a Alger organitzada per l'oposició al règim, segons fonts del partit.

Els disturbis continuen a la capital després de la repressió que ha començat a primera hora del matí.

La policia algeriana, amb equips antiavalots, ha estès les porres aquest matí per dispersar un grup de 50 simpatitzants de l'oposició inspirats pels aixecaments en d'altres parts del món àrab. Els manifestants cridaven "llibertat i democràcia per a Algèria" camí de la plaça 1 de maig, on estava prevista la protesta contra el govern que havia de començar a les 11 h.

El govern ha mobilitzat un centenar de policies per tractar d'evitar que la manifestació tingués èxit. Les forces armades han seguit el mateix protocol de fa just una setmana, quan van reprimir una altra convocatòria. Desenes de furgons de la policia i la policia militar blindats estaven repartits per tot arreu de la capital poques hores abans de començar les protestes.

Els manifestants es van dividir en dos grups en un pati d'un edifici d'habitatges, on van ser envoltats per uns 400 policies amb cascos i proteccions per tot el cos. Les autoritats havien denegat el permís per a les marxes, al·legant motius d'ordre públic.

Els disturbis a Algèria podrien tenir greus implicacions en l'economia mundial, ja que és un dels grans importadors i exportadors de gas. Però els analistes diuen que una revolta a l'estil d'Egipte és poc probable perquè el govern pot utilitzar la seva riquesa energètica per aplacar la majoria de les queixes.

Cal tenir en compte que els moviments més forts de l'oposició al Parlament no participen en les protestes.

Etiquetes

Més continguts de