Publicitat
Publicitat

COSTA D'IVORI

Les forces d'Ouattara prenen el control de la capital ivoriana

Les ofensives dels lleials al president electe obliguen els partidaris de Laurent Gbagbo a refugiar-se a Abidjan, on han mort set persones després d'obrir foc a l'atzar

Les forces lleials a Alassane Ouattara han pres el control de la capital de Costa d'Ivori després d'avançar des del nord amb dues grans ofensives que han obligat els combatents de Laurent Gbagbo a marxar a Abidjan. Amb l'entrada a Yamoussoukro, els partidaris del president electe se situen a 200 quilòmetres dels principals ports del país i d'Abidjan, la ciutat més gran de Costa d'Ivori. Tot i l'avenç dels seguidors d'Ouattara, reconegut per la comunitat internacional com a guanyador de les elecions del novembre, el seu rival Gbagbo es resisteix a deixar el poder.

 

El subcap de les forces lleials a Ouattara ha assegurat que el seu objectiu és restaurar la democràcia a Costa d'Ivori i garantir que l'elecció dels votants que van confiar en Ouattara als comicis es respecti. El gabinet de Gbagbo ha demanat un alto el foc immediat i l'obertura del diàleg veient que els partidaris del seu rival avnçaven cap al seu bastió principal. L'ONU assegura que des que va començar el conflicte entre els dos bàndols han mort 472 persones i hi ha un milió de persones desplaçades de les seves ciutats.

 

Els seguidors de Gbagbo que s'han vist obligats a marxar fins a Abidjan han entrat a la ciutat ivoriana i han obert foc contra partidaris d'Ouattara i han matat set persones. Un testimoni ha assegurat que “els joves han arribat i han disparat a l'atzar contra les persones que estaven al costat de la carretera”. L'intensificació dels combats ha obligat uns 30.000 ciutadans a buscar refugi a Libèria, acollits per una missió humanitària de l'Organització Internacional per les Migracions.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT