EGIPTE-UE
Internacional 03/02/2011

Els líders europeus emeten un comunitat exigint un canvi al govern egipci "ja"

Merkel, Cameron, Sarkozy, Berlusconi i Zapatero fan un comunicat conjunt on condemnen la violència i defensen el dret del poble a manifestar-se lliurement.

Afp
1 min

ParísEls líders d'Alemanya, el Regne Unit, Itàlia, França i Espanya han emès un comunicat conjunt on exigeixen que el procés de transició a Egipte comenci "ja" i condemnen "tot tipus de mètodes per atiar la violència".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Observem la degradació de la situació a Egipte amb extrema preocupació", escriuen el dirigent francès, Nicolas Zarkozy, l'alemanya Angela Merkel, l'italià Silvio Belusconi, el britànic David Cameron i l'espanyol José Luis Rodríguez Zapatero en un comunicat emès per l'Elisi francès.

"Els egipcis han de poder exercir lliurement i pacíficament el seu dret a manifestar-se i a beneficiar-se de la protecció de les forces de seguretat. Les agressions contra els periodistes són del tot inacceptables", diuen.

"Condemnem tos aquella que utlitzen i encoratgen la violència, que no fa més que agreujar la crisi política que travessa Egipte. Només una transició ràpida i ordenada cap a un nou govern permetrà tirar endavant la situació, ja prou difícil, al país. I el procés de transició ha de començar ja", conclou el text.

La situación a Egipte serà el punt central del dia durant una cimera de la Unió Europea el proper divendres a Brussel·les.

stats