Kènia
Internacional 28/05/2012

28 ferits en una explosió en un centre comercial de Nairobi

La policia apunta a una fallada elèctrica, però ningú descarta un possible atemptat terrorista. La capital de Kènia ha sigut objecte en els últims mesos de diversos atacs rebels

Agències
2 min
Diversos homes traslladen a una dona ferida per l'explosió a Nairobi / REUTERS

Almenys 28 persones han resultat ferides –quatre de gravetat– després d'una forta explosió aquest dilluns en un centre comercial del centre de Nairobi, a Kènia. La policia està investigant les causes i, de moment, estudia com a possible origen una fallada elèctrica. "L'explosió ha sigut un accident. Creiem que ha sigut causada per una fallada elèctrica, però els nostres experts segueixen investigant i estem tractant d'establir què ha passat exactament", ha dit el comissari de la policia, Mathew Iteere.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tanmateix, encara s'estudia la possibilitat que es tracti d'un atemptat terrorista. Efectius d'una unitat policial de desactivació d'explosius s'han desplaçat a aquest lloc per dur a terme una investigació i demanar proves. A més, malgrat que la policia ha sigut cautelosa a l'hora de considerar aquesta possibilitat, el primer ministre kenià, Raila Odinga, ha assenyalat que el seu país es troba "sota amenaça" però no cedirà davant de possibles atacs terroristes. Aquestes paraules han generat més incertesa sobre l'origen del succés.

Kènia ha sigut objecte en els últims mesos de diversos atacs terroristes. De fet, dissabte passat vuit persones van resultar ferides en dos atacs amb granada, un al camp de refugiats de Dadaab (est) i un altre a la localitat de Wajir, ambdues a prop de la frontera amb Somàlia. També, fa dues setmanes, un policia va resultar mort i tres ferits de gravetat quan el seu vehicle va explotar en passar per sobre d'una mina a Dadaab.

El país africà ha patit aquests atacs després que el seu exèrcit iniciés el passat 15 d'octubre una ofensiva a Somàlia –després del segrest de dues cooperants espanyoles de l'ONG Metges Sense Fronteres– contra la milícia radical islàmica d'Al-Shabaab, autora de la major part dels atacs terroristes a Kènia.

stats