MARROC
Internacional 08/02/2011

El grup islamista més influent del Marroc llança un comunicat amb una crida contra el govern

El moviment Justícia i Espiritualitat demana "un canvi democràtic urgent" i "l'establiment dels mecanismes que acabin amb l'autocràcia".

Redacció
1 min

BarcelonaEl moviment islamista Justícia i Espiritualitat, considerat un dels més importants del Marroc, ha demanat un "canvi democràtic urgent" i "l'establiment dels mecanismes que acabin amb l'autocràcia" a través d'un text publicat al seu web. El grup islamista està prohibit però tolerat per les autoritat marroquines. Justícia i Espiritualitat compta amb el suport de més de 200.000 persones, segons el politòleg Mohamed Darif, especialista en l'islamisme marroquí. Pels analistes, el grup és un dels moviments islamistes més importants del Marroc

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el seu text diu que "celebra les manifestacions a Tunísia i Egipte" i apel·la " a un canvi rotund i urgent de la democràcia (…) amb l'objectius d'instaurar una vertiable separació dels poders".

El grup està liderat per Cheihk Abdessalamn Yassine, de 83 anys, influenciat pel sofisme i que defineix Justícia i Caritat com "un moviment pacífic i de referència dins l'islamisme".

"Instem a les autoritats per posar fi a la Benalització (en referència a l'expresident tunisià Ben Ali) del Marroc i la poca credibilitat de les institucions constitucionals", afegeix en el comunicat.

Durant la conferència de premsa el passat dijous a Rabat, el ministre marroquí de Comunicació, Jalid Nacriri, va subratllar que el Marroc "ha estat durant molt de temps compromès amb un procés irreversible de democràcia i d'obertura de l'espai de llibertat". Ho va comunicar després de ser conscient de la crida d'una gran manifestació pacífica a la capital a través de Facebook pel proper dia 20 amb l'eslògan "reforma política àmplia".

stats