LÍBIA

REVOLTES AL MÓN ÀRAB

Els manifestants assalten i incendien edificis del govern a Líbia tot i les amenaces d'al-Gaddafi

Diferents edificis del govern estan en flames a Trípoli, segons Reuters i Al-Jazira, després que el fill del dictador llancés un anunci advertint del risc d'una "guerra civil"

Les agències informen que alguns edificis del govern de la capital de Líbia, Trípoli, cremen aquest matí i que les seus de la televisió i la ràdio públiques han estat saquejades i cremades per un gran grup de manifestants aquesta passada matinada.

Al-Jazira informa que la seu central del govern libi i l'edifici que alberga el ministeri de Justícia a Trípoli també s'han incendiat. Sembla que l'exèrcit s'hauria retirat dels carrers de la capital.

Fins ara el balanç de morts per les revoltes contra el règim de Muammar al-Gaddafi és de més de 200. Algunes comunitats tribals que controlen el petroli del tercer exportador més important a la UE (després de Rússia i Noruega) han tallat el subministrament i ja comencen a haver-hi divisions dins l'exèrcit en suport a les protestes generalitzades a la costa del país del Magrib.

Un dels fills del president, Saif, va anunciar ahir a la televisió pública que si no cessaven les protestes el conflicte es podria convertir en una guerra civil.

Etiquetes

Més continguts de