LÍBIA
Internacional 21/02/2011

Els manifestants assalten i incendien edificis del govern a Líbia tot i les amenaces d'al-Gaddafi

Diferents edificis del govern estan en flames a Trípoli, segons Reuters i Al-Jazira, després que el fill del dictador llancés un anunci advertint del risc d'una "guerra civil"

Agències
1 min
Un dels ferits en estat crític a Trípoli (captura d'Al-Jazira)

TrípoliLes agències informen que alguns edificis del govern de la capital de Líbia, Trípoli, cremen aquest matí i que les seus de la televisió i la ràdio públiques han estat saquejades i cremades per un gran grup de manifestants aquesta passada matinada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al-Jazira informa que la seu central del govern libi i l'edifici que alberga el ministeri de Justícia a Trípoli també s'han incendiat. Sembla que l'exèrcit s'hauria retirat dels carrers de la capital.

Fins ara el balanç de morts per les revoltes contra el règim de Muammar al-Gaddafi és de més de 200. Algunes comunitats tribals que controlen el petroli del tercer exportador més important a la UE (després de Rússia i Noruega) han tallat el subministrament i ja comencen a haver-hi divisions dins l'exèrcit en suport a les protestes generalitzades a la costa del país del Magrib.

Un dels fills del president, Saif, va anunciar ahir a la televisió pública que si no cessaven les protestes el conflicte es podria convertir en una guerra civil.

stats