LÍBIA
Internacional 23/02/2011

Un membre del Tribunal Penal Internacional xifra en 10.000 els morts a Líbia

Saied al Shanuka, que ha fet les declaracions a títol personal, ha assegurat a Al-Arabia que hi ha més de 50.000 ferits i que "en aquests règims dictatorials el poble no es pot manifestar"

Efe
1 min
Imatge de la protesta a Líbia

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Un mínim de deu mil persones han mort a Líbia des de l'inici de les protestes populars contra el règim de Muammar al-Gaddafi, segons ha afirmat a la cadena Al-Arabia el membre libi de la Cort Penal Internacional (CPI), Saied al Shanuka. En unes declaracions a la cadena des de París, Al Shanuka, que no ha indicat si parlava en nom de la CPI, també ha assenyalat que els ferits poden arribar a prop de 50.000. Al Shanuka, de nacionalitat líbia i president de la Comissió de Justícia i Democràcia de la CPI, ha subratllat que “en aquests règims dictatorials el poble no pot manifestar-se”. “El poble libi, com la majoria dels pobles àrabs, ha patit, però se li ha donat l'oportunitat de revelar-se”, ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A més, Al Shanuka ha recordat que “des que Gaddafi va arribar al poder ha assassinat milers de persones i també milers de presos a les presons”. El govern libi va afirmar ahir a la nit que els morts pels disturbis a Líbia en els últims dies pugen fins a 300, dels quals 189 són civils i 111 més són membres de les forces de seguretat, militars o policies.

El portal One Day on Earth mostra un vídeo amb l'enterrament massiu de víctimes a Trípoli

stats