Successos
Internacional 13/02/2011

Onze morts a Nigèria per una estampida després d'un míting del president

Els agents de seguretat es van negar a obrir les portes de l'estadi on s'havia celebrat l'acte

Efe
2 min

Port HarcourtOnze persones van morir i 29 més van resultar ferides a causa d'una estampida que es va produir ahir, després d'un míting del president de Nigèria, Goodluck Jonathan, a la localitat de Port Hartcourt, al sud del país. Una portaveu de la policia ha confirmat la xifra oficial de víctimes, tot i que ha afirmat que encara se'n desconeix la identitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Testimonis dels fets han assegurat que l'estampida es va originar quan diversos assistents al míting de Jonathan, que viatja pel país per promocionar la seva candidatura a la reelecció el proper mes d'abril, intentaven sortir de l'estadi on s'havia celebrat l'acte, un cop ja finalitzat. Les mateixes fonts expliquen que els agents de seguretat de l'estadi, entre els quals hi havia policies i soldats, es van negar a obrir les portes principals del recinte per facilitar la sortida dels assistens, de manera que moltes persones, sobretot dones grans, van morir aixafades. La situació encara va anar a pitjor quan els agents van començar a disparar a l'aire.

El president nigerià ha ordenat que s'investigui en profunditat per aclarir quines van ser les causes de la tragèdia, i ha afegit: "Estic trist i molt afectat per aquest incident. És trist, desafortunat i lamentable. Estic amb aquells que estan de dol aquesta nit".

La campanya de Jonathan, candidat del Partit Democràtic Popular, està sent controvertida, ja que en el primer míting el seu combol va ser rebut a pedrades pels ciutadans, fet que va originar enfrontaments entre manifestants i policies que van acabar amb tres persones mortes. A més, abans de l'acte d'ahir, dues persones van morir en un accident de trànsit en què es va veure involucrat el comboi presidencial quan es trobava de camí al míting.

stats