Internacional 12/01/2011

El president tunisià destitueix el ministre de l'Interior a causa dels disturbis

Són els enfrontaments més grans en dècades i ahir al vespre van arribar a la capital

Agències
1 min
Imatge del 2009 del ministre d'Interior tunisià Rafik Haj Kacem. Foto: FETHI BELAID / AFP PHOTO

TunisEl president tunisià, Zine El Abidine Ben Ali, ha acomiadat el seu ministre de l'Interior, Rafik Belhaj Kacem, després de l'onada de disturbis violents que han deixat 21 morts segons fonts oficials. Són els enfrontaments més grans en dècades i ahir al vespre van arribar a la capital per primera vegada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ben Ali –que fa pocs dies va acusar els manifestants de cometre actes de terrorisme– ha canviat radicalment de direcció i ha ordenat posar en llibertat totes les persones detingudes en les últimes setmanes a causa dels enfrontaments amb la policia.

Les persones que han participat als disturbis estan furioses per l'alt índex de desocupació, la corrupció i un govern repressiu, segons expliquen. Les autoritats diuen que les protestes han estat manipulades per una minoria d'extremistes violents que volen desestabilitzar Tunísia.

La violència ha deixat 21 persones mortes, segons un recompte oficial, encara que alguns grups internacionals de drets humans i els sindicats creuen que la xifra és més gran, de fins a 50 morts.

Els soldats han estat desplegats al centre de Tunísia després que la violència va arribar a la capital ahir al vespre. Alguns testimonis expliquen que milers de persones van sortir al carrer a tot el país.

stats