Publicitat
Publicitat

El president de l'Eurocambra demana a Síria que pari la massacre contra civils

Jerzy Buzek confia que el Ramadà serveixi per pacificar la regió

El president del Parlament Europeu , Jerzy Buzek , ha condemnat avui " amb la màxima fermesa possible " l'atac militar contra civils a Hama i altres ciutats sirianes , i ha demanat al president d'aquest país , Bachar al-Assad , que aturi la massacre i afavoreixi una transició al poder. " L'ús d'armament pesat i l'assassinat indiscriminat de civils innocents no es pot justificar sota cap circumstància " , ha declarat Buzek en un comunicat .

El líder de l'Eurocambra ha posat èmfasi que el règim sirià i la jerarquia militar d'aquest país han de " comprendre finalment els signes dels temps " . " La massacre s'ha d'aturar i el règim ha d'iniciar la transició de poder" , ha dit.

Desenes de persones han mort avui en un atac de l'exèrcit sirià a les ciutats de Hama ( centre ) , Deir el Zor ( est) i Herak ( sud del país ) . Buzek va assenyalar que les autoritats de Síria han de " retre comptes pels seus actes" , i ha recalcat que la comunitat internacional " no pot tolerar una altra Hama com el 1982 " . El president de l'Europarlament s'ha referit així a la massacre perpetrada en aquesta ciutat el 1982 a càrrec del règim de Hafez al-Assad , pare de l'actual líder sirià , per aixafar un aixecament islamista que va causar entre 10.000 i 40.000 morts .

" Espero que el Ramadà d'aquest any sigui un mes d'oportunitat pacífica per Síria i tota la regió" , ha assenyalat. També ha transmès el seu suport a les persones que han perdut els seus éssers estimats en l'atac d'avui. "El vostre sofriment no serà en va" , ha conclòs. 

Més continguts de