LÍBIA

Des de les fronteres

La repressió líbia fa témer una marea de refugiats

Un grup de ministres europeus es reuneix a Roma per debatre les repercussions d'un èxode massiu. Els equips de periodistes a la frontera amb Egipte aconsegueixen entrar al país i expliquen que la zona est està controlada per comitès populars. Part de la família de Gaddafi estaria intentant fugir de Trípoli

Les Nacions Unides temen un "èxode significatiu" de libis que fugen de la repressió i demana als països del voltant i als europeus que acullin els refugiants. A Roma es reuneixen avui els principals ministres de Justícia europeus per veure com afronten la marea de refugiats que es preveu. De moment, els periodistes als passos fronterers amb Tunísia i Egipte expliquen que la gent va arribant de forma regular a la frontera i descriuen "la massacre dels mercenaris" a les ciutats més grans del país.

L'est de Líbia estaria controlat per comitès populars que s'organitzen per combatre la repressió que, segons diuen, esperen des de Trípoli, manada per l'encara president Muammar al-Gaddafi. La família del dictador també estaria intentant marxar de la capital. Segons La Veu del Líban s'hauria denegat l'aterratge a Beirut d'un avió amb familiars de Gaddafi.

Etiquetes

Més continguts de