NIGÈRIA
Internacional 16/01/2012

Els sindicats nigerians anuncien que suspenen la vaga general

El president ha anunciat que es restaurarà part del subsidi al petroli, l'eliminació del qual ha provocat les protestes que han paralitzat el país

Afp
1 min
Una vaga general per l'alça sobtada del preu de combustible amenaça de paralitzar Nigèria i podria aturar la producció de petroli en un país on la violència entre catòlics i musulmans no s'atura.

AbujaEls sindicats nigerians han anunciat aquest dilluns la "suspensió" de la vaga general d'una setmana provocada per l'alça en el preu del petroli, que ha paralitzat el país més poblat de l'Àfrica i mobilitzat desenes de milers de persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Els sindicats i els seus socis anuncien formalment la suspensió de la vaga, de les concentracions i de les manifestacions al país", ha declarat en una conferència de premsa a Abuja Abdulwahed Omar, el cap del poderós Congrés del Treball de Nigèria, el sindicat central. L'anunci ha arribat després que el president accedís aquest matí a abaixar el cost del petroli, tot restaurant part del subsidi que havia eliminat fa una setmana.

Aquest matí, la policia ha actuat contra els manifestants que protestaven a Lagos. Les forces de seguretat han disparat trets d'avís i gasos lacrimògens per dispersar uns 300 manifestants.

El moviment nacional de protesta, que ha paralitzat el país, va començar el 9 de gener, després que el govern anunciés la fi de les subvencions als carburants, cosa que va provocar un doblament dels preus.

stats